Onverdoofd slachten

Onverdoofd slachten

niet nodig

Turkije toont hoe het wél kan!

Waarom?

 

Wij zijn constant op zoek naar een invalshoek om de ellende van 'onverdoofd slachten' in onze slachthuizen en tijdens het Islam Offerfeest stop te zetten. Uitgerekend Turkije speelt hier een voortrekkersrol! Zij laten zien dat het wel mogelijk is om halal te slachten én de dieren te verdoven.

Zoals iedereen weet, wordt er dagelijks 'onverdoofd geslacht' in onze slachthuizen om de moslim- en joodse gemeenschap te bevoorraden. Omdat zij niet alle delen van het geslacht dier gebruiken, wordt de rest verkocht aan de supermarkten en beenhouwers, waar niet-joden en -moslims shoppen. Het is dus een probleem dat ons allemaal raakt, temeer daar 'verdoofd slachten'” als het wordt toegepast, dikwijls maar 'half' gebeurd wegens nonchalance en/of tijdsgebrek van de slachters.

 

Vergeet echter niet dat onverdoofd of verdoofd slachten altijd een probleem blijft omdat het enorme stress en leed aan het dier toebrengt.

Belangrijk nieuws!

 

Eind oktober 2016 ging Eyes on Animals op bezoek bij het Turkse slachthuis van Corlu. Hier werd het dier rustig in een box gebracht - in tegenstelling tot het bijna altijd omver dwingen en omhoog hijsen in grote pijn en stress! Het dier bleef rechtop staan en werd correct verdoofd met een speciaal 'verdovingsgeweer' (zie foto). Het dier kon zo toch geslacht worden zonder dat het bij bewustzijn was en pijn had. Lees het volledige verhaal.

 

Het Fonds Carlos Aertsens heeft ondertussen deze info bezorgd aan de belangrijkste Belgische politici die bezig zijn met dierenwelzijn. De voorzitster van de partij Groen, Meyrem Almaci, die ook van Turkse origine is, heeft reeds positief geantwoord.

Wij werken sedert lange tijd samen met 'Eyes on Animals' om de bevolking en politici te overtuigen deze dagelijkse ellende, die niets met godsdienstvrijheid te maken heeft, stop te zetten. Kijk zeker naar de video gemaakt door een van hun vrijwilligers, Asalet: een Turkse moslim woonachting in Duitsland die hierin o.a. de wantoestanden van de slachthuizen in Turkije en het onverdoofd slachten aankaart.

 

De moedige stap van Hermes Sanctorum die onlangs zijn Groene Partij de rug toekeerde, om “vrij” deze dierenmishandeling aan te pakken, geeft ons hoop dat er toch nog “ethische” politici zijn.

Hoe werkt Eyes on Animals?

 

Vanuit hun thuisbasis Nederland werken ze in heel Europa en zelfs daarbuiten – zoals ook de veehandel zelf internationaal is. Hun aanwezigheid is hard nodig, want veel overheidsinstanties die belast zijn met handhaving van dierenwelzijn zijn onderbezet of zelfs afwezig. Bovendien kunnen officiële inspecteurs moeilijk grensoverschrijdend werken. Eyes on Animals wel. Eyes on Animals gelooft in de kracht van dialoog en verandering van binnenuit. Zolang de vee-industrie bestaat, kunnen kleine verbeteringen in de dagelijkse praktijk het leed verzachten voor miljoenen individuele dieren. Hoe?

Internationale workshops aan chauffeurs van veetransporten, aan (snelweg)politie in verschillende landen, lobbyen in de politiek, constructieve gesprekken met boeren, managers van slachthuizen en veemarkten enz.

Hoe kunt u helpen?

U kunt uiteraard rechtstreeks een gift overmaken aan Eyes on Animals.

 

U kunt echter ook een gift overmaken op onze rekening met duidelijke vermelding “Eyes on Animals”. Wij zorgen er dan voor dat dit aan het Fonds wordt bezorgd.

Storten voor dit project via de VZW Fonds Carlos Aertsens kan op

rekeningnummer BE05 7343 9713 4375

met vermelding van 'Eyes on Animals'.

 

Onze boekhouding is transparant, u kunt altijd volgen waarvoor uw bijdrage gebruikt is.

Mocht u hierover nog vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op. Wij bezorgen u graag en geheel vrijblijvend alle informatie.

Met dank alvast voor uw steun!