Animal's Angels

Animals' Angels

welzijn bij veetransporten

hét geweten van dierentransporten naar slachthuizen

Waarom?

 

Animal's Angels zet zich internationaal al jaren in voor het welzijn van dieren in onze voedselindustrie. Ze kaarten vooral de hallucinante toestanden aan inzake veetransport en hoe de dieren behandeld worden in de slachthuizen. Met het project '8hours' willen ze binnen de EU dat dierentransporten bestemd voor de slacht niet langer dan 8 uur duren.

Animal's Angels focust zich reeds 15 jaar internationaal op het welzijn van dieren bij transporten naar slachthuizen. De vaak vreselijke toestanden maken duidelijk dat hun toewijdig en inzet absoluut nodig zijn.

 

Hun teams voeren ter plaatse onderzoek uit in slachthuizen, havens, wachtplaatsen, grenscontroles en veemarkten. Deze mensen zijn dan ook constant onderweg, de transporten volgend. Ze brengen alleen verslag uit van wat ze zelf hebben gezien. De rapporten, foto's en videomateriaal worden doorgespeeld naar bevoegde instanties, autoriteiten, polities en waar nodig. Ook op Europees vlak voeren zij onderhandelingen en blijven ze de besluitmakers confronteren.

Wat er gebeurt tijdens lange veetransporten, is vaak niet gekend. Dieren die uren en dagen zonder drinken of voedsel zitten opgesloten. Dieren die zwaar gekwetst toch nog in vreselijke pijnen de rit moeten doorstaan om te eindigen in een slachthuis. Waar hun dood dan vaak ook nog een nachtmerrie wordt ...

 

Vandaar dat zij de campagne '8hours' gestart zijn met slechts één doel voor ogen: veetransporten binnen de EU mogen niet langer dan 8 uur duren! U leest er alles over op hun website.

 

Deze organisatie stelt de wantoestanden aan de kaak over gans de wereld en verdient uw steun.

Hoe werkt het?

 

Animals' Angels is al 15 jaar actief met het welzijn van dieren bij veetransporten. Doordat zij zich enkel hier op richten, hebben zij een enorme kennis vergaard. Hierdoor worden zij ook au serieux genomen bij onderhandelingen of besprekingen, en allerlei instanties.

Voor hun campagne '8hours' werden meer dan 1 miljoen (!) handtekeningen verzameld van Europese burgers die, net zoals Animals' Angels, hun afkeer lieten blijken van de wantoestanden bij deze transporten.

 

Uiteraard zijn ze ook actief op het vlak van educatie en bewustwording rond de problematiek van de veetransporten en -markten. Want reglementen en wetten worden vaak niet toegepast en blijven zo ontzettend veel dieren onnodig lijden ...

Hoe kunt u helpen?

U kunt uiteraard rechtstreeks een gift overmaken aan de organisatie Animals' Angels.

 

U kunt echter ook een gift overmaken op onze rekening met duidelijke vermelding “Animals' Angels”. Wij zorgen er dan voor dat dit aan de organisatie wordt bezorgd.

Storten voor dit project via de VZW Fonds Carlos Aertsens kan op

rekeningnummer BE05 7343 9713 4375

met vermelding van 'Animals' Angels'.

 

Onze boekhouding is transparant, u kunt altijd volgen waarvoor uw bijdrage gebruikt is.

Mocht u hierover nog vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op. Wij bezorgen u graag en geheel vrijblijvend alle informatie.

Met dank alvast voor uw steun!